A koffeinmentesítés lényege a koffeintartalom minimálisra csökkentése a kávéban, úgy hogy közben a minőség és az élvezeti érték ne csökkenjen.
A koffein vízben oldódik, s ez lehetővé teszi, hogy vegyi eljárás nélkül ki tudják ,,mosni" a kávészemekből.
A koffein kivonása a kávé pörkölése előtt történik, mert pörkölés során megváltozik a szemek szerkezete.
A pörkölésnek köszönhetően a keverék gyümölcsös jegyeket kap, amit az afrikai Robusta szemeknek köszönhet. Így ennek a kávénak gazdag, melengető, enyhén fűszeres az aromája.
Az utóhatása teljes értékű, elegáns és sokáig érezhető. Ez a kávé remek bizonyítékot ad arra, hogy miért érdemes decaffeinato kávét fogyasztani.
Egyedileg csomagolt, ennek köszönhetően aromája és pörkölési frissessége sokáig biztosított. Egyedi vonalkód és hamisítás védelemmel ellátott zárjegy garantálja a minőségét.