Részletek
Ezt a ritka fehér teát igen kicsi kora tavasszal szüretelt rügyekből állítják elő. A rügyeket még azelőtt leszüretelik, mielőtt kinyílnának, majd gőzölik, és megszárítják azokat. A folyamat végén a rügyek úgy néznek ki, mintha apró fehér gyümölcsfavirágok lennének, amelyeket pici levelek vesznek körül. Innen ered ennek a teának e neve is: fehér bazsarózsa. A fehér teából készült főzet halványsárga színű, koffeintartalma alacsony, és lágy, enyhén édeskés íze van. A nyílt levegőn történő, lassú, természetes szárítás ennek a teának a leggyengébb gyomor esetében is nyugtató és kímélő hatást kölcsönöz, továbbá azt is kimutatták, hogy e folyamatnak köszönhetően kétszeresen hatékonyabb az öregedési tüneteket €“ például a bőr petyhüdtté válását €“ okozó szabad gyökök megkötésében. Kínában életelixírnek tartják.
Elkészítése: a leveleket 75€’85°C hőmérsékletű vízzel leönteni, majd állni hagyni.