Üzletszabályzat

cherubino.hu weboldal üzletszabályzata és Általános szerződési feltételei

BEVEZETŐ

Jelen általános szerződési feltételek (továbbiakban: ÁSZF) a Profit-Fix Kft.  továbbiakban: Szolgáltató), valamint a Szolgáltató termékeit/szolgáltatásait a www.cherubino.hu weboldalon, keresztül igénybe vevő felhasználók (továbbiakban: Felhasználó) között létrejövő szerződésből eredő jogokat és kötelezettségeket szabályozza. A Szolgáltató és a Felhasználó a továbbiakban együttesen: Felek.

Jelen ÁSZF minden olyan jogügyletre vonatkozik, amely a www.cherubino.hu  felületen kötött tranzakció eredményeképpen jön létre a Felek között.

A PROFIT-FIX KFT. MINT SZOLGÁLTATÓ

Székhely: 1164 Budapest, Szűcs u. 3.

telephely: 1133 Budapest Pozsonyi út 71. (Cherubino kávézó)
Adószám: 13142304-2-42

Bankszámlaszám: 10401914-50505049-53501004

FELIR szám: AA5872080
Cégjegyzékszám: 01 09 720803

Kapcsolattartó neve: Jávor Miklós
E-mail: info@cherubino.hu

A FELEK KÖZÖTTI SZERZŐDÉS FELTÉTELEI

A szerződés tárgya:

A szerződés tárgya a www.cherubino.hu   megvásárolt bármilyen termék, igénybe vett szolgáltatás. A Szolgáltató a weboldalt saját rendszerben üzemelteti, így a feltüntetett termék és egyéb információk valósak, amiket a Szolgáltató alkotott meg. Ezeket Szolgáltató lehetőségei szerint és rendszeresen ellenőrzi.

Adatvédelem:

A Szolgáltató, a vásárlási folyamat, illetve a regisztráció során megadott személyes Felhasználó adatokat bizalmasan kezeli és azt harmadik fél részére csak a Felhasználó kifejezett felhatalmazása esetén adja ki. Ez alól kivétel, a szerződés teljesítéséhez szükséges harmadik fél bevonása (pl. futárszolgálat). Felek a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról rendelkezéseit, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) tartják irányadónak. Az adatkezelés részlet szabályait Szolgáltató Adatkezelési szabályzata tartalmazza.

A Felhasználók adatszolgáltatási kötelezettsége:

A megrendelési folyamat során az Felhasználó köteles valós és működő email címet, valós és működő mobiltelefonszámot, továbbá valós számlázási címet megadni, mely adatokat a rendelése véglegesítéséig bármikor módosíthatja. A számla a megrendeléssel véglegesített adatok szerint készül. Az Felhasználó felelőssége, hogy a kiállításra kerülő számlához minden vonatkozó adatot a valóságnak megfelelően rögzítsen. Ennek elmulasztása, illetve hiányos vagy hibás rögzítése esetén Szolgáltató nem kötelezhető új számla kiállítására. A Felhasználó Szolgáltató által, illetve a szállítást végző partner futárszolgálat által történő elérhetősége a Szolgáltató és az Felhasználó közös érdeke. A rendelési folyamat során hiányos, vagy téves elérhetőségi adatok megadása esetén a Szolgáltató megkísérli az Felhasználóval való kapcsolatfelvételt a megadott telefonszámon és/vagy email címen. Az Felhasználó elérhetetlensége esetén, Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy törölje a hibás, és/vagy nem valós adatokkal megadott megrendelést.

Weboldal használata

A weboldal használható regisztráció nélkül, ill. regisztrációval. A regisztrációra az adatlap kitöltésével kerülhet sor. Mindkét esetben – a megrendelés leadásával, vagy regisztráció esetén az adatlap kitöltésével – Felhasználó kijelenti, hogy jelen ÁSZF-et megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul.

A weboldalt a Felhasználó által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

Regisztráció esetén a weboldalt nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Felhasználó a jelszavát elfelejti, vagy a Felhasználóra vonatkozó információók illetéktelenek számára bármely, nem a weboldalnak felróható okból hozzáférhetővé válik. A weboldal minden regisztrációt önállóként kezel. Regisztráció esetén a korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, a Fiókadatok módosítása, Címadatok módosítása linkre kattintást követően van lehetőség. A weboldalt a regisztrált adatok Felhasználó által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

Megrendelés

A megrendelés feladására a weboldalon lehetőség van regisztrált tagként és regisztráció nélkül is. A Felhasználó a kiválasztott termékeket az egyes termékekre kattintást követően megjelenő az oldalon található „Kosárba rakom” link használatával teheti Kosarába. A Kosár tartalmának módosítására a Rendelés menü pontban van lehetőség, ahol megadható az egyes termékek kívánt mennyisége, illetve a Kosár tartalma módosítható, törölhető. Amennyiben a Felhasználó a Kosár tartalmát véglegesítette, az esetleges Felhasználói kedvezményét (kupon, hűségpont, stb.) érvényesítette a Tovább a pénztárhoz linkre kattintást követően megjelenő összegző oldalon ellenőrizheti a megrendelés feladása előtt rendelése adatait. Itt írhatja be a számlázási és szállítási címet, kiválaszthatja a fizetés és a szállítás módját, valamint megjegyzést fűzhet megrendeléséhez. Az összegző oldalról a kosárra kattintást követően az Felhasználó ismét igényeinek megfelelően módosíthatja Kosarának tartalmát, illetve egyéb adatait. A megrendelés feladására a Rendelés összesítése összegző oldalon található valamennyi *-gal jelölt rovat kitöltése után az „Elküld” linkre kattintást követően kerül sor.

Amennyiben a weboldalon található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, e-mailben forduljon hozzánk.

Szolgáltató a weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

Adatbeviteli hibák javítása

A Felhasználónak a rendelés bármely szakaszában a megrendelés elküldéséig bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására a megrendelési felületen (pl. termék törlése a kosárból az “x” jelre kattintva).

Ajánlati kötöttség

Ha az Felhasználó rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre, azt 1 napon belül jeleznie kell a weboldal felé vagy a jelzést megteheti akkor, ha a Szolgáltató telefonon felveszi vele a kapcsolatot, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak.

Vételár:

A vételár a weboldalon a termék mellett feltüntetett bruttó ár, ami lehet teljes ár, akciós ár vagy marketing akciók (pl. kuponkódok stb.) eredményeképpen egyedi, csak az adott Felhasználóra vonatkozó speciális ár. Az adott Felhasználó vételára mindig az az ár, ami a fizetési folyamat során az adott Felhasználó kosara mellett, jól látható és értelmezhető módon fel van tüntetve. Esetleges informatikai rendszerhiba miatt megjelenő nyilvánvalóan hibás árak (pl. 0 Ft-os vagy 1,- Ft-os tételek) nem képezhetik a jogügylet alapját, ezeknek javításához Szolgáltatónak joga van, Felhasználó pedig ilyen utólagos korrekció esetén elállhat a szerződéstől.  Alapszabályként mindig a megrendeléskor érvényes és megadott vételár az irányadó, árváltozás esetén is a megrendeléskori ár képezi a jogügylet alapját.

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

A weboldalon történő vásárlás során az Felhasználó többféle fizetési mód közül választhat.

  • készpénzes vagy bankkártyás fizetés személyes átvétel esetén,
  • Utánvétes kiszállítás esetén készpénzes vagy bankkártyás fizetés átvételkor,
  • bankkártyás fizetés  a web oldalon

SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK

Az Felhasználó részére többféle átvételi mód áll rendelkezésre, amelyek között a Rendelés fülön a megrendelés leadásakor választhat.

  1. Személyes átvétel az üzletben

Szolgáltató a 1133 Budapest Pozsonyi út 71 címen Cherubino kávézó néven saját üzletet üzemeltet, ahol valamennyi a weboldalon található termék megvásárolható, megkóstolható, illetve biztosított a megrendelt termékek átvétele, bankkártyás vagy készpénzes kifizetése..

  • Pick Pack ponton történő átvétel

Felhasználó a Rendelés fülön a Pick Pack pontra történő kiszállítás kiválasztása esetén a felugró ablakban választhatja ki a számára legmegfelelőbb átvételi helyet, ahol akár készpénzzel, akár bankkártyával kifizetheti a megrendelt termék ellenértékét.

Magyarországon több mint 300 Pick Pack pont üzemel, ahová a megrendelés kézbesítése kérhető.

  • Házhoz szállítás

Felhasználó kérheti a megrendelt termék házhoz szállítását is. A megrendelés és a fizetés a Pick Pack pontra történő szállítással azonos módon történik.

Elállási jog

A Felhasználó 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől. Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a Felhasználó a terméket átveszi.

Ha a Felhasználó elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni elektronikus úton küldött levél útján az info@cherubino.hu email címre.

A Felhasználó nem gyakorolhatja az elállási jogát

  • romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
  • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
  • a szolgáltatás nyújtására irányuló igény esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a Felhasználó kifejezett, előzetes megrendelésével kezdte meg, és a Felhasználó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti.

Az elállás joghatásai

Ha a Felhasználó az előzőekben leírt korlátok figyelembevételével jogszerűen áll el a szerződéstől, a terméket annak újra értékesítésre alkalmas állapotban, sérülésmentesen, bontatlanul visszaküldi, Szolgáltató legkésőbb a Felhasználó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríti a Felhasználó által megfizetett vételárat (ideértve a termék kiszállítási költségét is). A termék visszaküldésének költsége a Felhasználót terheli.

A weboldal jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket.  A weboldalnak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni.

A visszatérítést a weboldal a Felhasználó részére, az egyeztetett bankszámlaszámra való banki átutalással intézi.

Panasz kezelés:

A Felhasználó a megvásárolt termékekkel, igénybe vett szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszát info@cherubino.hu email címre küldheti meg. Szolgáltató a panaszt kivizsgálja és erről Felhasználót Felhasználó által megadott emailcímre értesíti. Szolgáltató a panaszkezelés során lehetősége szerint minden tőle telhető intézkedést megtesz Felhasználó jogos panaszának rendezésére és a panasz max 15 napon belüli lezárására.

Felelősség kizárása:

A Szolgáltató nem felel a rajta kívül álló okok, vis major, vagy harmadik fél által okozott helyzetekért és károkért. A teljesség igénye nélkül ilyenek lehetnek például a www.cherubino.hu weboldal használatából, rosszindulatú tevékenység eredményeképpen történő téves adatközlésből, vagy módosításból, szerver leállásból, technikai üzemzavarokból, vonalhibából, banki fizetési rendszerek hibájából, vírusok által okozott, vagy külső rosszindulatú támadásból adódó, és hasonló természetű problémák által okozott károkért.

A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért a weboldal nem vállal felelősséget.

A weboldal kizár minden felelősséget a weboldal használói által tanúsított magatartásért. Az Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, a weboldal ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

Szerződésmódosítás:

A Szolgáltató jogosult az üzletszabályzatát bármikor és egyoldalúan módosítani, de soha nem visszamenőleges hatállyal. A módosítások mindig a webáruházban történt közzététel napjától érvényesek.

Elfogadva 2018.09.01.