Rólunk

Cherubino Espresso Bar. Egy kis Itália Újlipótváros szívében.​

Miért Cherubino?

Cherubino kávézónk a “kerub” szóból kapta a nevét. A kerubok a hagyományok szerint angyalokra hasonlító, mennyei lények voltak, ők őrizték az Édenkert. Nálunk is hasonló a szerepük: a minőségét őrzik minden csésze kávénál.

Történetünk

Kávézónk története Siena-ban kezdődött, ahol a híres főtértől, a Piazza del Campo-tól nem messze egy kis olasz kávézóban megtaláltuk mindazt, ami miatt az olasz kávékultúrát szeretjük. A letisztult formájú, klasszikus kávégép, az egyszerű, mégis elegáns csészék, s természetesen az olasz pörkölő üzemből származó kitűnő minőségű kávé mind a minőséget, az elhivatottságot sugározta. Akkor, ott eldöntöttük, hogy számunkra ez lesz a minta.

Ezt követően 2015-ben a világ talán legnagyobb élelmiszeripari kiállítására Milánóba már konkrétan azért utaztunk, hogy megtaláljuk azt a kis olasz kávé-manufaktúrát, amely minőségi termékeket forgalmaz, még nem ismert Magyarországon, s hajlandó energiát fektetni a saját márkája megismertetésébe, bevezetésébe.

E partnert a modenai Caffee L’Antico-ban találtuk meg, amely 1909 óta a Cagliari család tulajdonában működik, s generációról-generációra azon dolgozik, hogy a tradicionális olasz kávé híveit minél magasabb minőségű, minél tökéletesebb kávéval lássa el. Kávézónkban ezé a klasszikus olasz márkáé a főszerep. Minden típusa megkóstolható, s megvásárolható, a 2015-ben Chicagóban aranyérmet nyert L’Antico Riserva Nero-tól az exkluzív L’Antico Montecuccoli-ig.

cherubino-086

Kávégépünk

Kávézónkba a tradíciókhoz való ragaszkodás szellemében egy olyan kávégépet választottunk, amelynek gyártásánál még ma is a „Fatto a Mano” („kézzel készített”) elvét vallják. A milánói Rocket kávégép manufaktúra kávégépei igazi legendának számítanak. Minden kávégépük egyedi, kivétel nélkül manuálisan, rendelésre készül. Kávégépeiknél a sok-sok fontos technikai részlet mellett még arra is figyelnek, hogy a gép klasszikus megjelenését semmilyen modern digitális kijelzővel ne rontsák el.

Kávézónkban a Rocket R58-as teljesít szolgálatot, amely nem csak szép, hanem teljesen egyedi beállítások kipróbálását is lehetővé teszi, s igazán remek kávét lehet készíteni vele.

 

cherubino-kavezo-kavegep
cherubino-kavezo-kavegep-2