A FoodNess forró csokoládéi valódi kakaóból, sűrű állagú, magas kakaóvaj tartalommal készülnek. A csokoládé kakaóbabból készült édesség, a 16. század óta használják elterjedten emberi fogyasztásra.
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd készítmény, ami bár nem csokoládé, a köztudatban így terjedt el. Szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez.
Glutén, GMO, hidrogénezett zsíroktól mentes, laktózmentes, valódi barna cukor hozzáadásával készült. Elkészítésekor rendkívül sűrű, pudingszerű állagot fog tapasztalni.
Elkészítési javaslat:
Tűzhelyen: 1 tasak tartalmát 1,5 dl hideg tejben egyenletesen elkeverünk, majd folyamatos keverés mellett a kívánt sűrűségig lassú tűzön melegítjük.
Mikrohullámú sütőben: 1 tasak tartalmát 1,5 dl hideg tejben egyenletesen elkeverünk, majd kb. 1,5 percig 900 W-on melegítjük. Félidőben egyszer javasolt megkeverni.
Gőzölve: 1 tasak tartalmát 1,5 dl hideg tejben egyenletesen elkeverünk, majd a kávéfőzőgép gőzölőjével a kívánt sűrűségűre felgőzöljük.