TOP termékek

Látogató számláló

0
0
0
2
3
7
5

Kérdése van?   Keressen minket: info@cherubino.hu

Miért Cherubino?

Kávézónk - Cherubino Espresso Bar - a “kerub” szóból kapta a nevét. A  hagyományok szerint a kerubok angyalokra hasonlító, mennyei lények voltak, ők őrizték az Édenkertet. Nálunk is hasonló a szerepük: a minőségre vigyázznak minden csésze kávénál.

Történetünk

Kávézónk története Siena-ban kezdődött, ahol a híres főtértől, a Piazza del Campo-tól nem messze egy kis olasz kávézóban megtaláltuk mindazt, ami miatt az olasz kávékultúrát szeretjük. A letisztult formájú, klasszikus kávégép, az egyszerű, mégis elegáns csészék, s természetesen az olasz pörkölő üzemből származó kitűnő minőségű kávé mind a minőséget, az elhivatottságot sugározta. Akkor, ott eldőlt: számunkra ez lesz a minta.

Ezt követően 2015-ben a világ talán legnagyobb élelmiszeripari kiállítására Milánóba már konkrétan azért utaztunk, hogy megtaláljuk azt a kis olasz kávé-manufaktúrát, amely minőségi termékeket forgalmaz, még nem ismert Magyarországon, s hajlandó energiát fektetni a saját márkája megismertetésébe, bevezetésébe.

E partnert a modenai Caffé L’Antico-ban találtuk meg, amely 1909 óta a Cagliari család tulajdonában működik, s generációról-generációra azon dolgozik, hogy a tradicionális olasz kávé híveit minél magasabb minőségű, minél tökéletesebb kávéval lássa el. Kávézónkban ezé a klasszikus olasz márkáé a főszerep. Minden típusa megkóstolható, s megvásárolható, a 2015-ben Chicagóban aranyérmet nyert Riserva Nero-tól az exkluzív Montecuccoli-ig.

Kávégépünk - Rocket R58

Kávézónkba a tradíciókhoz való ragaszkodás szellemében egy olyan kávégépet választottunk, amelynek gyártásánál még ma is a „Fatto a Mano” („kézzel készített”) elvét vallják. A milánói Rocket kávégép manufaktúra kávégépei igazi legendának számítanak. Minden kávégépük egyedi, kivétel nélkül manuálisan, rendelésre készülnek. A kávégépeik megtervezésénél a sok-sok fontos technikai részlet mellett még arra is figyelnek, hogy a gép klasszikus megjelenését semmilyen modern digitális kijelzővel ne rontsák el.

Nálunk a Rocket R58-as teljesít szolgálatot, amely nem csak szép, hanem teljesen egyedi beállítások kipróbálását is lehetővé teszi, s igazán remek kávét lehet készíteni vele.

Forgalmazott termékeink

Kávéink az L'Antico kávémanufakturából származnak, ahol a Cagliari család írányításával négy generáció tudását, tapasztalatait felhasználva több mint 110 éve állítanak össze kiváló kávékeverékeket. E pörkölő manufaktúra története 1909-ben kezdődött, ahol a folyamatos fejlesztések, korszerűsítések révén napjainkra már ISO minősítéssel rendelkező nagyon korszerű üzem működik.

A család tulajdonát képezi Modena egyik leghíresebb műemléki épülete, egy 1490-ben épült kastély, amelynek korábbi tulajdonosai között volt Raimundo Montecuccoli is. Ennek emléket állítva szerepel a márka logójában egy kastély körvonala és az 1490-es évszám, ill. egyik kiváló kávémárkájuk a Montecuccoli nevet kapta.

A család hitvallása szerint az igazi olasz kávéhoz nem elegendő a kitűnő alapanyag, a korszerű technológiával működő pörkölő üzem, hanem szükséges a szív, a kávé feltétlen szeretete és a sok-sok évtized alatt felhalmozott tapasztalat. Ezek együttesen garantálják a pörkölőüzemből kikerülő valamennyi kávé kiváló minőségét.

Az általunk kínált Althaus teák gazdag kínálatukkal, egyediségükkel az exkluzív minőségi kategóriába tartoznak. A teákat német, amerikai, és orosz teamesterek állítják össze kizárólag gondosan válogatott tealevelekből. A termékeket egyedi kivitelezésű dobozokba csomagolják, így kifogástalan minőséget és szép esztétikai megjelenést garantálnak fogyasztóiknak.

A teák kiskereskedelmi, áruházi forgalomba nem kerülnek, csak speciális szaküzletekben kaphatók, illetve elsődlegesen a gasztronómiai piacon, kávézókban, teázókban, éttermekben kóstolhatók.

A csokoládékat az olaszországi Mantua tartományban lévő kis városból, Curtatone-ból hozzuk. Az itt készült foodNess csokoládék GMO-mentesek, hidrogénezett zsírmentesek, glutén-laktóz és pálmaolaj mentesek, kizárólag a legjobb minőségű kakaóból készülnek. Szintén innen származnak forró italporaink és kompatibilis kapszuláink nagy része, melyek közös jellemzője, hogy a minőségi ízélmény mellett, egészségmegőrző hatásúak is van. E termékeket igen nagy választékban tartjuk –a Dolce Gusto kompatibilis kapszulából 13 különböző típus vásárolható  - mivel meggyőződésünk, hogy e termékek nem csak ízletesek, hanem valóban hozzájárulnak a vitalitásunk, egészségünk megőrzéséhez.  

Új partnerünk a Külvárosi Pék.  Cinkotán, Kistarcsa határában található a Shaffer&Salzl Kft. - a Külvárosi Pék - ahonnan kávézónk ciabattái és méltán híres leveles túrós táskái, illetve fahéjas csigái érkeznek.

A ciabatta – mint a pékség valamennyi kenyere - kovásszal készül és a klasszikus olasz „papucskenyér” ízét, állagát, minőségét, egyedi szendvicseink „lelkét” adja. A túrós táska és a fahéjas csiga alapja pedig a már-már elfeledett blundel tészta, amelyet hagyományos módon, hajtogatva készítenek, biztosítva a sütemények leveles jellegét, utánozhatatlan ízét. Az elkészítés ne legyen olyan egyszerű, ezeket a süteményeket csak megfelelő pihentetés után, lehetőleg légkeveréses sütőben kell kisütni, mert így biztosítható, hogy olyan legyen, mint gyermekkorunkban, amit nagymamánk készített nekünk. 

A felsoroltak mellett folyamatosan megújuló termékeket kínálunk, igazodva vendégeink igényeihez és törekedve a minőségi termék kínálat biztosítására.